top of page

ACTS

ROBBERT FOSSEN BAND

De Robbert Fossen band bestaat in principe uit 6 man, maar is ook te boeken als 4- of 5 mans band. Ze spelen een mengeling van (Chicago) Blues, Soul & Gospel. 
hun album 'Get off on it' werd in 2018 door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot beste blues-album van dat jaar. In Memphis eindigde dit album in de finale bij de beste 5 van de wereld van dat jaar.

Memphis Soul Stew

Memphis Soul Stew staat voor een uitgebalanceerde stoofschotel rijk op smaak gebracht met al die typische ‘Southern’ ingrediënten die samenkomen  vanuit de wijde Memphis-Tennessee-regio.
De rauwe basis met het zoutje en het zuurtje is de blues, het zoetje is de gospel, in balans gebracht door de Rhythm & Blues met de aardse tonen van de country.
En in al haar facetten op smaak gebracht met soul, heel veel soul.

Basis tbv format D'Rentmeester.jpg

CHICAGO FOUR

Logo Chicago 4 (nieuw).jpg

Deze 4 mans band is qua stijl en sound geïnspireerd door hoe de blues klonk in de vele bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en met name 70.
Met een bezetting van 2 gitaren, bas, drums en natuurlijk de vocalen (en hier een daar wat harmonica) zet Chicago Four deze rauwe clubsound neer.
Een belangrijk voorbeeld  voor de band is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Het grootste deel van het repertoire van Chicago Four stond ook op de ‘setlijst’ van Magic Slim.

album cover.jpg

THE MUDDY WATERS TRIBUTE BAND

The Muddy Waters Tribute Band beoogt niet een kopie te zijn van de oorspronkelijke Muddy Waters Band, maar is een eerbetoon aan de 'Father of the Blues' en is met name geïnspireerd door de jaren 70 shows en samenstelling van de band.
Met een goede dwarsdoorsnede van het repertoire, wat Muddy en zijn band in die jaren speelde, neemt The Muddy Waters Tribute Band het publiek mee in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft.

ROBBERT FOSSEN TRIO

Robbert Fossen Trio_edited.jpg

Met dit trio slaat de Blues Award winnaar en International Blues Challenge Finalist (Memphis) naast de blues ook andere paden in. Een semi-akoestische act in de stijl van- en geinspireerd door Big Daddy Wilson, Eric Bibb, The Holmes Brothers, Tony Joe White,
Jim Croce e.a.

Het Robbert Fossen Trio speelt een mix van blues, soul, gospel en country.
Een gevarieerde semi-akoestische act., waarbij diverse instrumenten worden afgewisseld.
Dit trio kan rustige sfeervolle achtergrondmuziek verzorgen; een concert voor luisterpubliek doen; alsmede op grotere podia boeien.
Robbert Fossen neemt met zijn diepe donkere soulvolle stem de leadzang voor zijn rekening. Zijn companen ondersteunen met 'backingvocals'. 

Fossen & Wijnvoord.jpg

DUO FOSSEN & WIJNVOORD

‘Met hun leeftijdsverschil (53 en 26...) zou 'Youngblood & Old School’ voor hun kunnen opgaan. 
Robbert Fossen & Lothar WIjnvoord brengen een semi-akoestische mengeling van stijlen, zoals blues, country, soul en gospel. Hun inspiratie putten ze onder andere uit acts en muzikanten zoals Muddy Waters, Eric Bibb, The Holmes Brothers, Big Daddy Wilson, Tony Joe White en anderen.

DUO FOSSEN & TOUSSAINT

Logo.jpg

De award winnende Robbert Fossen en Thomas Toussaint vormen een ijzersterk duo dat klassieke Chicago Blues met veel diepgang ten gehore brengt. Doeltreffend gitaarspel, zang met een ongekende beleving, een steady kickdrum aangevuld met verduiveld harmonicaspel; dit duo heeft het! 

Robbert en Ivan (verkleind), De Amer.jpg

DUO FOSSEN & SCHILDER

Op verschillende manieren werken Robbert en Ivan al samen, zoals in de Robbert Fossen Band, The Muddy Waters Tribute Band en ook als trio met gitarist Lothar Wijnvoord. Nu Robbert en Ivan bij elkaar in de buurt wonen in Noord Holland trekken ze ook als duo 'ten strijde'. Beiden kunnen zingen en muzikaal vullen ze elkaar naadloos aan. Blues, soul, gospel en Rock 'n Roll is hun gezamenlijke passie.

ROBBERT FOSSEN SOLO

Fossen Solo PR.webp

Naast alles wat Robbert doet met voornoemde acts doet hij zo af en toe ook optredens solo; leuk voor kleine, persoonlijke en bijzondere gelegenheden. Met zijn stem, gitaar en harmonica neemt hij zijn publiek mee de diepte in. Rauwe blues in een pakkende combi met gewoon 'kleine liedjes' (country, gospel...) en alles wat spontaan ontstaat. 'Simplicity' is het kernwoord, geïnspireerd door één van zijn muzikale helden Tony Joe White.

bottom of page