top of page

CHICAGO FOUR

Line up:

- Robbert Fossen

- Ber van Zanen

- Jan Markus

- Jeffrey van Duffelen

> Vocals, guitar, harmonica

> Guitar, vocals

> Bass

> Drums

Chicago Four

Informatie

Deze 4 mans band is qua stijl en sound geïnspireerd door hoe de blues klonk in de vele bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en met name 70.
Met een bezetting van 2 gitaren, bas, drums en natuurlijk de vocalen (en hier een daar wat harmonica) zet Chicago Four deze rauwe clubsound neer.
Een belangrijk voorbeeld  voor de band is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Het grootste deel van het repertoire van Chicago Four stond ook op de ‘setlijst’ van Magic Slim.
Frontman Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica) heeft ruim 30 jaar ervaring met deze stijl en heeft meermalen getourd met twee van de originele Teardrops John Primer en Nick Holt. En…. Hij verving zijn held Magic Slim in 2012, wegens ziekte, als frontman met diens Teardrops. Hij heeft meerdere nationale en internationale blues awards op zijn naam, waaronder die van beste blueszanger van Nederland.
Gitarist (en zanger) Ber van Zanen, onder andere bekend van The Groovetakers, een vaste waarde op de Nederlandse bluespodia, kan naast geweldig soleren ook erg goed en smaakvol begeleiden. In deze bluesstijl is een sterke gitaarbegeleiding, samensmeltend met een groovende ritmesectie, essentieel.
En die sterke ritmesectie bestaat uit bassist Jan Markus, die als geen ander alle franje kan en durft weg te laten, om zo onderdeel te zijn van het belangrijke fundament onder deze bluesstijl; de grondtoon is vaak al genoeg…. Tientallen jaren ervaring, ook als drummer, maakt dat hij begrijpt wat er nodig is; nooit teveel, altijd genoeg.
Het fundament wordt gecompleteerd door drummer Jeffrey van Duffelen; als ‘rock’ in de branding in de ‘drivers seat’ legt hij de basis waar de band op kan leunen en het publiek meeneemt in een bijna hypnotiserende groove met, daar waar nodig, altijd een creatieve opvulling van ‘de gaatjes’.
Wil je eens horen, voelen en beleven hoe het klonk in de hoogtijdagen in- en om de clubs in Chicago, dan is Chicago Four jouw gids!

Logo (rond) zonder schaduw.png

Video's

Chicago Four

Chicago Four

Chicago Four
Video zoeken...
Chicago Four  " that will never do" at JJ dutchblues festival 17 september 2021

Chicago Four " that will never do" at JJ dutchblues festival 17 september 2021

06:03
Video afspelen
Chicago Four - 'Look on yonder wall'

Chicago Four - 'Look on yonder wall'

04:03
Video afspelen
Chicago Four, JJ Music House Blues Festival, Sept 17th 2021

Chicago Four, JJ Music House Blues Festival, Sept 17th 2021

01:14:55
Video afspelen
Chicago Four - 'Sunny road'

Chicago Four - 'Sunny road'

06:45
Video afspelen
bottom of page